SCA- betalningar

Är du och din e-handel verkligen beredda för de nya EU- reglerna?

SCA betalningar (Strong Customer Authentication) får nya skärpta säkerhetskrav från och med den 14 september.

SCA betalningar

Syftet med SCA är att skydda konsumenterna från onlinebedrägerier. Det innebär att när en konsument i Europa genomför en betalning så krävs det starkare autentisering vid just det specifika tillfället genom ett extra säkerhetslager med 3D-Secure 2.

Tidigare var kortnummer, CVC och adress tillräckligt för kunden att fylla i, nu förlängs köpprocessen för kunden med kravet att ange minst två av tre: något de vet (ex. lösenord), något de äger (ex. Iphone) eller något de är (ex. fingeravtryck). Syftet att skydda konsumenterna och motverka onlinebedrägerier försvårar paradoxalt nog alltså användarvänligheten för kunden.

Tillhör du de 25 % av e-handlare som inte är medveten om förändringen och som inte har förberett dig?

Det kan tyvärr kosta dig dyrt med drastiskt försämrade konverteringar. Du kan i så fall förvänta dig frustrerade kunder som inte slutför köp pga. svårigheter att betala och kraftigt försämrade resultat för din e-handel.

25 % av e-handlare som inte är medveten om förändringen
SCA betalningar

säkrare autentisering

Reglerna är komplexa kring säkrare autentisering, det finns undantag som befriar SCA så som återkommande betalningar, enstaka inköp under 30 euro och att kunden kan meddela sin bank vilka företag de litar på. I vår mening ska man ta dessa undantag med en nypa salt, för det är i slutändan handlarens bank som beslutar. Denna förvirrande gråzon är svår att greppa och förhålla sig till. Maybe it’s better to be safe than sorry och gardera sig och sin e-handel.

De hårdare reglerna kan ur ett långsiktigt perspektiv visa sig vara positiva. De leder till ökad säkerhet för konsumenten, e-handeln och bankerna och kan sporra till mer användarvänliga tekniska förbättringar och lösningar inom ex. biometriska betalningar.

Men tills dess råder vi dig att läsa på, förbereda dig och ta in professionell hjälp vid behov. Se till att din köpprocess är användarvänlig och anpassad för SCA- betalningar. Var beredd och fortsätt konvertera!

SCA betalningar

Dela den här artikeln

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
E-post
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Digital Webbyrå Göteborg
5.0
Based on 20 reviews
powered by Google
Rut Sigfridsson
Rut Sigfridsson
03:15 15 Jan 20
Riktiga proffs på digital marknadsföring! Oerhört glad och imponerad över de resultat jag fått tack vare Digital Webbyrå och deras kunskaper. Ett stort tack för alla goda råd och tips som ni givit mig längs vägen!
Dina Jukovic
Dina Jukovic
15:05 22 Dec 19
Grymma webbutvecklare som är enkla att jobba med. Även mycket duktiga på SEO och Ads. Rekommenderar!
Johanna Creutz
Johanna Creutz
19:48 14 Dec 19
Teamet på Digital Webbyrå greppade direkt vad vi var ute efter. Vi fick kontinuerlig återkoppling under arbetet och vi fick stor möjlighet att påverka vilket gjorde att vi fick en hemsida som vi är så nöjda med!
Sanna Lindén
Sanna Lindén
19:36 19 Nov 19
Kunden i fokus, kunniga och kreativa. Kan varmt rekommendera Digital Webbyrå!
Leif Stefansson
Leif Stefansson
02:24 05 Nov 19
Lysande webbyrå som hjälpt oss med både hemsida och digital marknadsföring (Facebook)
Annette Wennberg
Annette Wennberg
01:37 22 Oct 19
Utan tvekan den mest kompetenta webbyrå jag anlitat. Många lovar "guld och gröna skogar" men den här webbyrån vet faktiskt vad dem gör. Letar du hjälp för Facebook ads så är det definitivt DigitalWebbyrå du ska kontakta!
William Bokvist
William Bokvist
13:26 04 Oct 19
Ökade vår kundgrupp massivt. Strategisk webbyrå. Rekommenderas för hjälp med Facebook Ads!
Sofia Roos
Sofia Roos
15:40 26 Sep 19
Digital Webbyrå är kompetenta och passionerade både när det gäller sitt yrke och gentemot sina kunder. Fokuserar på kundens behov och gick verkligen hela vägen och lite till för oss. Rekommenderas varmt!
Jesper Thorsén
Jesper Thorsén
15:13 16 Sep 19
Fick hjälp för mitt nystartade företag med ny webbplats och logotyp. Riktigt nöjd, design långt över det vanliga.
Johan Svensson
Johan Svensson
14:05 10 Sep 19
Duktiga, kompetenta och engagerade! Kom med bra idéer och samarbetet flöt på utan några som helst problem. Rekommenderar definitivt Digital Webbyrå för webbproduktion
Erica Wiberg
Erica Wiberg
00:16 03 Sep 19
Tack för all er hjälp! Loggan ni skapade förmedlade precis det jag ville, klockrent!
William Anderzon
William Anderzon
19:24 28 Aug 19
Vi är jättenöjda med digitalwebbyrå.se och deras arbete med vår e-handel. De är tekniskt starka och hittar alltid smarta lösningar på komplexa problem! Desirée och hennes kollegor är lätta att samarbeta med, tillgängliga och ger alltid snabba svar på våra frågor. Rekommenderas!
Tilde Hanzon
Tilde Hanzon
14:09 21 Aug 19
Mina förväntningar var höga, men hur ni höjde min försäljning med marknadsföring på Facebook ändrade hela min verksamhet! Jag är så tacksam och rekommenderar er jämt och ständigt!
Stefan Ericsson
Stefan Ericsson
02:42 13 Aug 19
Ett vasst team som verkligen hjälpte oss få fart på vår E-handel! Lösningsfokuserade och tänker "outside the box", levererade resultat långt över våra förväntningar
Lisa Andersson
Lisa Andersson
20:55 04 Aug 19
Tack DigitalWebbyrå för all hjälp med min hemsida. Bra support, kompetent & trevlig personal, snabba resultat! Rekommenderas till alla som söker en professionell webbyrå
Next Reviews

Hej! Vi tror på snabb och personlig service.

Lämna ditt nummer,så ringer
vi dig inom

Vi ser fram emot att prata med dig.

Starta ett projekt

Vad kan vi hjälpa er med?

Support & hjälp

Vi erbjuder alla våra kunder support

Karriär

Om oss / jobba hos oss

Kontakt

( Öppettider: vardagar kl. 9-23 )