Webbplats vs. Hemsida

Webbplats vs Hemsida

Webbplats vs Hemsida – entreprenör sverige

Vad som är "rätt" term att använda sig av är enligt oss beroende på vem som säger det, varför och i vilket sammanhang.

Webbplats vs Hemsida

“Digital Webbyrå” är namnet vi valt. Vi vill med det framhäva att vi är så mycket mer än bara en webbyrå. Vi har nöjet att leverera distinkta tjänster som vilar på en gemensam grund, nämligen digitaliserade lösningar. Vi strävar efter att vara en omfattande webbyrå som är uppdaterad och använder den senaste digitala tekniken i allt vi gör- Digital Webbyrå är med och bidrar till att föra digitaliseringen framåt.

En av de tjänster vi erbjuder våra kunder är webbproduktion. Vi bygger med andra ord “webbplatser” också kallat “hemsidor”, “webbsidor” m.m. Men vilken benämning är rätt att använda sig av och har det verkligen någon betydelse vad man kallar det?

Vad som är “rätt” term att använda sig av är enligt oss beroende på vem som säger det, varför och i vilket sammanhang.

"Webbplats" är ett ordval som visar på en större komplexitet och kontext och används oftare av oss som verkar inom branschen. Det är ett ord som är värdeskapande och stärker vårt yrke, vår kompetens och professionalitet.

DigitalWebbyrå

"Hemsida" har använts av gemene man sedan möjligheten att skapa sig en plats på nätet kom till Sverige. Visst, ordet har kanske inte lika stor pondus men har fått stark genomslagskraft bland oss svenskar och är det ord folk söker på mest. Visst, det finns en minimal risk till förvirring vid direktöversättning till engelska, men inte alls speciellt troligt.

Webbplats vs Hemsida
Webbplats vs Hemsida

Vi ger folk och våra kunder mer cred än så och tror att webbplats, webbsida och hemsida är ordval som de allra flesta svenskar förstår och kan. “Hemsida” har dock etablerat sig i det vardagliga språkbruket. Det betyder inte att det råder en generell inkompetens, det innebär snarare att våra kunder och gemene man tycker om och har valt att använda just termen “hemsida”.

Digital Webbyrå tror på nära kundrelationer och långsiktiga samarbeten i en tillåtande och respektfull atmosfär. Vi sätter alltid våra kunders intressen, behov och önskemål först- därför är det också helt naturligt för oss att anamma "hemsida" i all vår yttre kommunikation och i kundkontakter.

Dela den här artikeln

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
E-post
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Digital Webbyrå Göteborg
5.0
Based on 20 reviews
powered by Google
Rut Sigfridsson
Rut Sigfridsson
03:15 15 Jan 20
Riktiga proffs på digital marknadsföring! Oerhört glad och imponerad över de resultat jag fått tack vare Digital Webbyrå och deras kunskaper. Ett stort tack för alla goda råd och tips som ni givit mig längs vägen!
Dina Jukovic
Dina Jukovic
15:05 22 Dec 19
Grymma webbutvecklare som är enkla att jobba med. Även mycket duktiga på SEO och Ads. Rekommenderar!
Johanna Creutz
Johanna Creutz
19:48 14 Dec 19
Teamet på Digital Webbyrå greppade direkt vad vi var ute efter. Vi fick kontinuerlig återkoppling under arbetet och vi fick stor möjlighet att påverka vilket gjorde att vi fick en hemsida som vi är så nöjda med!
Sanna Lindén
Sanna Lindén
19:36 19 Nov 19
Kunden i fokus, kunniga och kreativa. Kan varmt rekommendera Digital Webbyrå!
Leif Stefansson
Leif Stefansson
02:24 05 Nov 19
Lysande webbyrå som hjälpt oss med både hemsida och digital marknadsföring (Facebook)
Annette Wennberg
Annette Wennberg
01:37 22 Oct 19
Utan tvekan den mest kompetenta webbyrå jag anlitat. Många lovar "guld och gröna skogar" men den här webbyrån vet faktiskt vad dem gör. Letar du hjälp för Facebook ads så är det definitivt DigitalWebbyrå du ska kontakta!
William Bokvist
William Bokvist
13:26 04 Oct 19
Ökade vår kundgrupp massivt. Strategisk webbyrå. Rekommenderas för hjälp med Facebook Ads!
Sofia Roos
Sofia Roos
15:40 26 Sep 19
Digital Webbyrå är kompetenta och passionerade både när det gäller sitt yrke och gentemot sina kunder. Fokuserar på kundens behov och gick verkligen hela vägen och lite till för oss. Rekommenderas varmt!
Jesper Thorsén
Jesper Thorsén
15:13 16 Sep 19
Fick hjälp för mitt nystartade företag med ny webbplats och logotyp. Riktigt nöjd, design långt över det vanliga.
Johan Svensson
Johan Svensson
14:05 10 Sep 19
Duktiga, kompetenta och engagerade! Kom med bra idéer och samarbetet flöt på utan några som helst problem. Rekommenderar definitivt Digital Webbyrå för webbproduktion
Erica Wiberg
Erica Wiberg
00:16 03 Sep 19
Tack för all er hjälp! Loggan ni skapade förmedlade precis det jag ville, klockrent!
William Anderzon
William Anderzon
19:24 28 Aug 19
Vi är jättenöjda med digitalwebbyrå.se och deras arbete med vår e-handel. De är tekniskt starka och hittar alltid smarta lösningar på komplexa problem! Desirée och hennes kollegor är lätta att samarbeta med, tillgängliga och ger alltid snabba svar på våra frågor. Rekommenderas!
Tilde Hanzon
Tilde Hanzon
14:09 21 Aug 19
Mina förväntningar var höga, men hur ni höjde min försäljning med marknadsföring på Facebook ändrade hela min verksamhet! Jag är så tacksam och rekommenderar er jämt och ständigt!
Stefan Ericsson
Stefan Ericsson
02:42 13 Aug 19
Ett vasst team som verkligen hjälpte oss få fart på vår E-handel! Lösningsfokuserade och tänker "outside the box", levererade resultat långt över våra förväntningar
Lisa Andersson
Lisa Andersson
20:55 04 Aug 19
Tack DigitalWebbyrå för all hjälp med min hemsida. Bra support, kompetent & trevlig personal, snabba resultat! Rekommenderas till alla som söker en professionell webbyrå
Next Reviews

Hej! Vi tror på snabb och personlig service.

Lämna ditt nummer,så ringer
vi dig inom

Vi ser fram emot att prata med dig.

Starta ett projekt

Vad kan vi hjälpa er med?

Support & hjälp

Vi erbjuder alla våra kunder support

Karriär

Om oss / jobba hos oss

Kontakt

( Öppettider: vardagar kl. 9-23 )