Webbplats vs. Hemsida

Webbplats vs Hemsida

Webbplats vs Hemsida – entreprenör sverige – Hemsida till företag

Vad som är "rätt" term att använda sig av är enligt oss beroende på vem som säger det, varför och i vilket sammanhang.
Webbplats vs Hemsida

“Digital Webbyrå” är namnet vi valt. Vi vill med det framhäva att vi är så mycket mer än bara en webbyrå. Vi har nöjet att leverera distinkta tjänster som vilar på en gemensam grund, nämligen digitaliserade lösningar. Vi strävar efter att vara en omfattande webbyrå som är uppdaterad och använder den senaste digitala tekniken i allt vi gör- Digital Webbyrå är med och bidrar till att föra digitaliseringen framåt.

En av de tjänster vi erbjuder våra kunder är webbproduktion. Vi bygger med andra ord “webbplatser” också kallat “hemsidor”, “webbsidor” m.m. Men vilken benämning är rätt att använda sig av och har det verkligen någon betydelse vad man kallar det?

Vad som är “rätt” term att använda sig av är enligt oss beroende på vem som säger det, varför och i vilket sammanhang.

"Webbplats" är ett ordval som visar på en större komplexitet och kontext och används oftare av oss som verkar inom branschen. Det är ett ord som är värdeskapande och stärker vårt yrke, vår kompetens och professionalitet.

DigitalWebbyrå

"Hemsida" har använts av gemene man sedan möjligheten att skapa sig en plats på nätet kom till Sverige. Visst, ordet har kanske inte lika stor pondus men har fått stark genomslagskraft bland oss svenskar och är det ord folk söker på mest. Visst, det finns en minimal risk till förvirring vid direktöversättning till engelska, men inte alls speciellt troligt.